از نظر گیاهشناسی، میوه عبارت است از تخمدان رشد کرده و تکامل یافته یک گل که ممکن است با برخی قسمتهاى دیگر گل همراه باشد. از نظر باغبانی، میوه عبارت است از قسمت گوشتی و خوراکی یک گیاه چند ساله که به طور معمول به صورت تازه مصرف میشود و در به وجود آمدنش قسمتهاى مختلف گل تأثیر مستقیم دارند. بنابراین خربزه، هندوانه، خیار، گوجه فرنگی و بادنجان که همگی یک ساله هستند، یا به صورت یک ساله کشت میشوند و غده سیبزمینی که گل در به وجود آمدنش نقشی ندارد، میوه به حساب نمیآیند و در بخش سبزِىها از آنها نام برده میشود. میوهها، از نظر نیازهای دمایی، به دو دسته تقسیم میشوند: میوههای مناطق معتدله و میوههای گرمسیری و نیمه گرمسیری. میوههای مناطق معتدله، همگی خزاندار بوده، برای رشد دوباره احتیاج به یک دوره سرمای زمستانه chilling requirement دارند تا از حالت خفتگی بیرون آیند. میوههای گرمسیری و نیمه گرمسیری ممکن است همیشه سبز و یا خزاندار باشند و بیشتر در مناطق گرم و نیمه گرم دنیا میرویند، و آنهایی که از این گروه خزاندار هستند به سرمای بسیار کمی نیاز دارند. هر یک از دو گروه فوق، بر اساس عادت رشد و نوع میوهای که به وجود میآورند، به گروههای متفاوتی به شرح زیر تقسیم میشوند:
الف)طبقهبندی میوههای مناطق معتدله
1- میوههای درختی
1-1- میوههای دانهدار Pome fruits: مانند سیب، گلابی، به و زالزالک
۱-۲- میوههای هستهدار Stone fruits: مانند گیلاس، آلبالو، زردآلو، هلو، گوجه و آلو
۱-۳- میوههای مرکبMultiple ftuits : مانند شاهتوت و توت
۱-۴- میوههای خشکباری(خشکبارها(Nuts : مانند فندق، گردو و بادام